Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Από κάμπους και λαγκάδια ξεκινάει η αγροτιά


Καλημερούδια αγαπημένοι και αγαπημένες. Από τον -αποκομμένο- νομό Αττικής, στέλνω έκκληση στα αγρότια να ανοίξουν τους δρόμους. Βρε Κούρκουλοί μου, βρε άρχοντες του κάμπου, ανοίχτε βρε καμάρια μου να περάσει ο κόσμος, τα πήρανε οι Βούλγαροι και προσέφυγαν στην Κομισιόν! Που έκλεισαν και τις παράπλευρες οδούς, το μάθατε, αγαπητοί μου; Και να μην το ξέρατε, σας το μαρτύρησα, γιατί δεν κλείνω και το ρημάδι μου, η χώστες! Πάντως, η εικόνα δίνει λύση στο θέμα. Αλλά βλέπεις, γίναμε Ευρώπη και πήραμε τρακτέρ. Ενώ παλιά που και στην ημεδαπή είχαμε την ίδια τεχνοτροπία με τον σοκολατοσκατί κυριούλη, δεν κλείσανε ποτέ οι δρόμοι! Πόσα γαϊδουρια να μαζευτούν πιά; Α, όσοι κανονίζατε απόδραση το Σ/Κ με το αίστημα, ακυρώστε το. Διότι μένουμε Ελλάδα, δε λέω. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είμαστε και ελεύθεροι να πάμε όπου θέλουμε. Ελευθερία μετακίνησης και αηδίες. Το Σύνταγμα στο παλαιότερο ζευγάρι γαλότσας του αγρότη, βουτάμε τα "τραχτέρια" και βουρ στις εθνικές. Άντε να σε δω πού θα πας, εσύ με το ΙΧ.
Καλέ σαν να το βλέπω μπροστά μου σε λέω: Οι χαϊστες εραστές αποφασίζουν να πάνε εις Καρπενησίους για χειμερινή απόδραση. Κι άντε, στο "πήγαινε" χρησιμοποιούν την παλιά εθνική. Φτάνουν στην εξωτική Ευρυτανία μετά από πολλές στροφές και περιστροφές, πάνε στη Σεμέλη ή στη Μοντάνα, χλαπακιάζουν, κάνουν βόλτες, κλαμπάρουν, λυσσάνε και κάποια στιγμή την Κυριακή αποφασίζουν να πάνε πίσω στο ρημαδιακό τους. Και κάπου εκεί στην παλιά εθνική, βλέπουν τα αγρότια με τα αγροτικά τους εν παρατάξει, να τους κάνουν σήμα να γυρίσουν πίσω. Ε, άμα η χαϊστρια δεν αρχίσει το μπίρι-μπίρι στον χαϊστα συνοδό της, που όσο περνάνε οι ώρες θα γίνεται πιο δυνατό και οξύ, θα σας κάνω το τραπέζι στη Σπονδή. Μέχρι που θα φτάσει βραδάκι, εκείνη θα είναι όλη μέρα με το ίδιο μακό και με κέφι κακό, οπότε και η φωνή της θα πιάσει ένα ντο 5ης (φωνάρα, σκέτη Κάλλας) μόνο που δε θα ακούγεται κάτι σαν άρια, αλλά κάτι ανάμεσα σε παρλάτα και σόλο ηλεκτρικής κιθάρας (Σατριάνι, Μάλμστιν, κάτι τέτοιο τελοσπάντων).
Ο χαϊστας πάλι, όπως όλοι οι άντρες -και είναι ιατρικό πόρισμα, δεν τα βγάζω από την κοιλιά μου- με το που θα πιάσει εκείνη τις ψηλές οκτάβες, θα πάψει να ακούει λέξεις και θα ακούει το βουητό της μέλισσας. Που τι καταλαβαίνεις από αυτό; Μόνο αν η μέλισσα είναι αρκετά μακριά και είσαι ασφαλής ή αν είναι κοντά και είσαι για αμμωνία γιατί το τσίμπημα δεν το γλιτώνεις (κοινώς θα πέσει καμιά ξανάστροφη). Ε, αυτή θα παραπονιέται σε νότες κολορατούρας, αυτός θα έχει νεύρα σαν χορδές πιάνου, το ρεσιτάλ δε θα το γλιτώσουν τα αγροκτηνοτρόφια, θα το φάνε στη μάπα θένε δε θένε και να προσέχουν άλλη φορά να μην κλείνουν το δρόμο. Γι'αυτό σας λέω, αγάπες μου, αράχτε εκεί όπου μένει ο καθένας, θα γλιτώσετε πολλή βενζίνη, πολλά νεύρα και πολλά αναπάντεχα. Γιατί στην προηγούμενη υπόθεση εργασίας, αν το χαϊστοζεύγαρο κατέβει και προσπαθήσει να έρθει σε διαπραγματεύσεις με τους Κούρκουλους, εκτός του ότι εκείνος θα ρίξει-μούτρα-στα-Τάρταρα "μα σε παρακαλώ, κι εγώ εργαζόμενος είμαι, δουλεύω αύριο", εκτός του ότι θα βριστεί σαν ημιονηγός και το κλίμα θα θυμίζει κάποια νυχτιά μέσα στο μπαρ, ρετσίνα στη Μαρσίλια, εκείνη θα κάνει τα γλυκά μάτια στους πιο ευειδείς και μουσκουλωμένους νεαρούς αγρότες και αν ποτέ φύγουν, θα έχει τιγκάρει τις τσέπες του παλτού της χαρτάκια με τηλέφωνα. (Το πρόβλημα βέβαια θα είναι να βρει κι εκείνος στις τσέπες του χαρτάκια με τηλέφωνα μετά το μπλόκο!)
Αχ, έκανα ζάπινγκ κι έπεσα πάνω στον Αυτιά "κομμένη στα 4 η Ελλάδα" Μπουά χα χα χα, στα πόσα είπες, μάστορη; Μάλλον στα 1014 είναι κομμένη. Πώς λέγανε παλιά "κάθε λιμάνι και καημός"; Ε, τώρα είναι "κάθε δρομάκι και τρακτέρ, κάθε τρακτέρ κι αγρότης". Αυτά κάνουν και μου στενοχωρούν την Κατ (Μπατζελή). Τα αποτελέσματα του ζάπινγκ δε, απογοητευτικά: Στο ένα κανάλι Αυτιάς, στο άλλο... παγιέτες! Έλα τρακτέρ στον τόπο σου, πρωινιάτικο! Από την άλλη μεριά, ένας ταλαίπωρος άνθρωπος έχει φτάσει στον Ά(γ)ρειο Πάγο ακούστε: γιατί του κλέψανε το αυτοκίνητο, συνελήφθησαν, δεν του το δίνουν πίσω και ειλικρινά, πολύ θα ήθελα να διαβάσω την πρωτόδικη απόφαση και την απόφαση του δευτεροβάθμιου, γιατί αν είναι να φτάνεις στον ανώτατο βαθμό δικαιοσύνης για να πάρεις πίσω κάτι δικό σου, στα κακουργήματα είναι να πάμε για φούντο.
Στο Mega, η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ (Η ΛΑΤΡΕΙΑ) μιλάει για το Βυζάντιο. "Η γλώσσα είναι το λογισμικό ενός πολιτισμού" τι κουβέντα είπε! Πώς να μην τη λατρέψεις, αυτή η γυναίκα έχει ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ παιδεία και απλότητα στο λόγο της. Γεννημένη για να διδάσκει, ενδιαφέρουσα, δυναμική, με ξεκάθαρες τεκμηριωμένες απόψεις, από τα ελάχιστα γυναικεία πρότυπα που είχα ποτέ. Και κυρίως, όσο μορφωμένη είναι, τόσο απλή είναι η έκφρασή της: σε αντίθεση με τους ΒελτσοΖουράριδες, χωρίς βερμπαλισμούς, χωρίς λεκτικές εξτραβαγκάντσες, λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Και σε κάθε φράση λέει "και θα σας πω γιατί" χωρίς να χρειαστεί καν να τη ρωτήσουν. Πόσο μου αρέσουν αυτοί οι άνθρωποι... "Όπου υπάρχει ένα "θέλω", υπάρχει και ένα "μπορώ": αυτή ήταν η φράση με την οποία έκλεισε. Υποκλίνομαι στην Πρύτανη με ευγνωμοσύνη για τα λεπτά παραμονής στην πνευματική όαση. Και την τελευταία φράση μάλλον πρέπει να τη γράψω σε ταμπελίτσα πάνω από την πόρτα μου.
Καλέ διώχτε με να φύγω, μεσημέριασε και δεν μαγείρεψα η ασθενής! Κοτόσουπα αυγολέμονο σήμερα. Και ζεστό μπάνιο να συνέλθουμε. Περαστικά σας!
(Και να σκεφτείτε ότι ξεκίνησα για να μιλήσω για τις Κυριακές και για τον Σέρλοκ Χολμς... αϊντα, το μυαλό της χώστες είναι σαν τη ζούγκλα του Αμαζονίου, αν μπεις χωρίς πυξίδα, δε βγαίνεις, τι να κ...ει κι ο Τζον Μάλκοβιτς...)

17 σχόλια:

Δώρα είπε...

Διευθύντρια

Η επίμονη άρνησή σου να έρθω να σε γιατροπορέψω, με τσαντίζει. Ξέρεις, μετά τον μλκ έχω ανοσία σε πολλά. Κανονικά κι εσύ θα έπρεπε να έχεις. Πότε θα γράψεις για την ταινία;

Σμούτσια πολλά
Τζαααααζ

Ροβέρτος - Αλέξανδρος είπε...

Καλή μου

Οι αγρότες προφανώς δεν καλλιεργούν τίποτε αυτή την εποχή. Θα τους δούμε και την άνοιξη. Και το καλοκαίρι, που προσφέρεται για τέτοιες... συνεστιάσεις.
Μην είσαι ακατάδεκτη, τρεχομυτούλα.

Σε φιλώ.
Ωραία ανάρτηση (αν και αρρωστούλα)

Ανώνυμος είπε...

Μπαρδόν κιόλας, αλλά κάπου υπάρχει λάθος...
Το ένα από τα δύο βόδια στη φωτό, δεν θα έπρεπε να έχει ...,πράσινα αυτιά;;;;;;;;;;;;
:)))))))

Φιλιά

Dr. Άρης είπε...

Σεβαστή διευθύντρια

Νομίζω ότι το ακριβώς από πάνω σχόλιο είναι όλα τα λεφτά! Να ενημερώσω επίσης ότι δεν ξέρω αν προφταίνω να έρθω, διότι η Πετρούλα βρίσκεται στα μπλόκα μόνη και ανυπεράσπιστη με ένα ψόφιο ζωάκι πάνω της και νιώθω χρέος να προστατέψω εκείνη και το πετ.

(Εννοείται ότι κάνω πλάκα)
Φιλιά πολλά!

Elpida είπε...

Γκουρμεδίτσα μου

Την λατρεία σου την είδα κι εγώ το πρωί κι έκατσα να ακούσω. Ήταν λέει η πρώτη Πρύτανης Πανεπιστημίου ανά τον κόσμο! (Μήπως είναι Πρύτανις και όχι Πρύτανης; Πολύ μπερδεύομαι με αυτά τα αρχαιοπρεπή). Πάντως είναι μεγάλη φυσιογνωμία, νόμιζα ότι θα ακούσω κανένα φιλοσοφικό παραλήρημα κι έμεινα κάγκελο με το πόσο απλά τα έλεγε. Δεν κάνει καμιά ανάγνωση σαν τον Μαρωνίτη να πάμε να την ακούσουμε; Τρομερή τσαούσα, την καταχάρηκα!

Και φυσικά δε θα σε αφήναμε μόνη, αρρωστάκι.

Ανώνυμος είπε...

Βρε και να σηκωθούν να φύγουν οι αγρότες θα βρεθούν άλλοι να κατέβουν στους δρόμους, πως να γεμίσεις άραγε μία σύγχρονη κενή μέρα... άσε που σε βγάζει και το γυαλί...

Περαστικούλια

Dr. Thomas είπε...

Μεγαλειοτάτη

Σας διαβεβαιώ ως ιατρός και ως φίλος -και εγγράφως μετά το προφορικό- ότι οι φίλοι σας μπορούν να σας επισκέπτονται αφόβως διότι όπως σας είπα και εκ του σύνεγγυς αλλά δεν εννοείτε να καταλάβετε, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΟ! Σε πόσες γλώσσες να το είπω δια να γίνω αντιληπτός; Αφήστε λοιπόν τον ανθρωποδιώχτη να πάει για ύπνο, όπως δικαιούται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τα κεκτημένα εργατικά δικαιώματα για τα οποία έχει χυθεί αίμα.
Έφυγα και ζητώ συγνώμη (την εφημερίαν μου μέσα) αλλά ευελπιστώ να πάρετε τα αντιπυρετικά που σας έδωσα.

Σας ασπάζομαι εις το μέτωπον που κάνει ντζιζζζ
(μάλλον έτσι εξηγείται η αποντούντουλη ανάρτηση)

Eugenia είπε...

Διευθύντρια και Φοράδα

Από την πολυετή πείρα μου στους άντρες,μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι τα ζωντανά της φωτό είναι και τα δύο γαϊδούρια.
Γεγονός είναι ότι αν θέλαμε μια απεικόνιση του πολιτικού σκηνικού,το ένα,αν όχι και τα δύο,θα έπρεπε να είναι όντως βόδια.
Πώς όμως θα απεικονίζαμε τους υπόλοιπους;

Περαστικά,αγάπη μου.

Freedom είπε...

LOL Αγαπητή φοράδα

Απίστευτο σχόλιο! Γέλασα με την ψυχή μου... Αλλά έχεις απόλυτο δίκιο... αλήθεια, τους έβαψε τα αυτιά ο αθεόφοβος; Τα ξέρει αυτά η WWF;

:)))))

Καλό σου βράδυ, να είσαι καλά!
Φιλιά

Freedom είπε...

Οδοιπόρε μου

Το θέμα δεν είναι οι κλειστοί δρόμοι, αυτό είναι το δεδομένο. Αυτό που αλλάζει εν προκειμένω είναι η τοποθεσία: απλά, αντί να διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας και να παραλύσει η κυκλοφορία για κανα-δυο ώρες, το στήσανε παραέξω... έβλεπα πριν λίγο τον αντιπρόσωπο των Σερραίων αγροτών που φώναζε ότι τα "πακέτα" δόθηκαν σε ορισμένους νομούς... μα είναι αστείοι ορισμένοι άνθρωποι!

Πόσο χαίρομαι που επέστρεψες στην ενεργό δράση, παλικάρι μου!
Φιλί βραδινό, ευχαριστώ για την ευχή!

Prokopis Doukas είπε...

To καλύτερο δεν το ξέρεις, τι σύνθημα φώναξαν οι αγρότες από τον Προμαχώνα; Περαστικά - και κάνε μας και καμιά επίσκεψη... :-)

Freedom είπε...

Καλώς τον Προκόπη μας

Πού είστε, νέε μου; Τι ντοκυμαντερουά είναι αυτό που βλέπουμε στην ΕΤ1; Έτσι είπανε οι Σερραίοι; Παλεύω με τις κούτες και τις μετακομίσεις (πάλι) αλλά πες τους θα τους επισκεφθώ λίαν συντόμως γιατί ξέρω πόσο γαϊδάρα έχω γίνει τελευταίως και φυσικά τους ευχαριστώ πολύ για την ευχή, με τόσους νοματαίους σε αλλαξοβάρδια αποκλειστικής, θέλω δε θέλω, θα γίνω καλά, πόσο να τους αντέξω πάνω από το κεφάλι μου σαν τις μύγες όλη ώρα;

Φιλιά, Προκόπη με τα ρεπά σου!
(Πατινάζ βλέπουμε;)

Yannis Tsal είπε...

Το πρόδηλον πάντως είναι πως η χαριτόβρυτη χώστες διαπρέπει εις τον σατιρικόν λόγον, θα μπορούσε ίσως να αξιοποιήσει αυτό το ταλέντο της, γιατί καιρούς κρίσης περνάνε, δεν μπορείς να βασίζεσαι σε μια μόνο καριέρα. Το οδοιπορικό του αστ(οτσιφλικάδ)ικου ζεύγους δεν αναφέρει αν το όχημά τους ήταν σουβ, ή όχημα αθλητικής χρηστικότητας εις την βαρβαρικήν. Κατά δεύτερο λόγο θα μπορούσαμε να είχαμε ενημερωθεί επίσης αν ηγοράσθη κατόπιν των τελευταίων κινήτρων απόσυρσης, σε τι ποσοστό είναι ξοφλημένο και αν έχει κανονικά πληρωμένα τα τέλη κυκλοφορίας. Θυμάμαι κάποιοι τον προπέρσινο Δεκέμβρη καλούσαν για... αποκέντρωση πορειών και καταλήψεων οδών, ώστε να αποσυμφορηθεί το πολύπαθο κέντρο της Αθήνας. Θα ήθελα να μάθω τι λένε τώρα!

Όσο για τη μαντάμ Αρβελέρ, ασφαλώς δεν μπορώ να αμφισβητήσω τη μόρφωση και την ευγλωτεία της, αλλά σκελετός στο ντουλάπι της παραμένει, αν αληθεύει, η φήμη ότι συγκατατέθηκε για να μπουν οι flics στη Σορβόνη το Μάη του '68! Γιατί εδώ και 40τόσα χρόνια λέμε, απαγορεύεται το απαγορεύεται, σωστά Κόκκινε Ντάνυ; Πράσινε Ντάνυ έστω πια.

ΥΓ: Όσο αφορά τους βιρτουόζους της ηλεκτρικής κιθάρας, Jimi Hendrix αθάνατος!

Freedom είπε...

Mio padrino caro

Αυτό το "χαριτόβρυτη" θα το βγάλουν ξινό τα κχτηνάκια, όντας απαίσιοι παλιοχαρακτήρες, αλλά μη δώσεις σημασία... Ευχαριστώ πολύ για την προσφώνηση και τα καλά λόγια, δεν είναι ταλέντο, το πρωινό 38,3 (του πυρετού) είναι -και μακάρι να μπορούσα να βιοπορίζομαι γράφοντας- αλλά έχουμε κάτι μήνες που στριφογυρνάμε με τα κχτηνάκια ένα wannabe διήγημα που ξεκινάει "Ο Αλφόνσος, ένας συνεσταλμένος νεαρός, που η δεσποτική μητέρα του..." σε αυτό το σημείο αρχίζουμε να το κανιβαλίζουμε και δεν έχουμε προχωρήσει παρακάτω (και δεν προβλέπεται). Τώρα που είπα για κανιβαλισμό θεμάτων, το timing το δικό μου είναι το κάτι άλλο, διότι όταν κανιβάλιζα με νεανική ανεμελιά τα πάντα στην τρυφερή ηλικία των 19, δεν υπήρχαν μπλογκς, οπότε χάσατε πολύ γέλιο... Αλλά βλέπεις πόσο τεχνοκράτης είσαι, αγαπητέ μου; Διότι εγώ σου περιγράφω την Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (ζεύγους) κι εσύ κάθεσαι και κοιτάς τα κυβικά του σουβ, βρε καλέ μου! Ήμαρτον, ρε συ, που λέει κι ο Γεωργίου! Εσύ μου λες πώς το φαντάζεσαι κι εγώ το συμπληρώνω, βλέπεις, γι'αλλού ξεκίνησα κι αλλού έφτασα, οπότε μια προσθήκη δεν είναι και καθόλου κακή! Τι λες;
Η μαντάμ Αρβελέρ το '68 ήτο απλώς καθηγήτρια και Πρύτανης ήτο τις εις άνδρας, ονόματι Ζαν Ρος. Τώρα ποία συμμετοχή ημπορεί να είχε η λατρεία μου στη λήψη της απόφασης δεν το γνωρίζω, αλλά χωρίς αποδείξεις ή έστω αποχρώσες ενδείξεις, δεν κατηγορνάω!

Freedom είπε...

ΥΓ: Jimi Hendrix αναφανδόν, αλλά αν ακούσεις γυναίκα που η γκρίνια της να ακούγεται έτσι, ειλικρινά σου λέω, τρέξε για βέρες!

Σόρρυ για το καθυστερημένο ΥΓ, αλλά τα κχτηνάκια είχαν όρεξη για Ruby Tuesday και με πήραν σηκωτή και φύγαμε πριν προλάβω να τελειώσω την απάντηση...

Baci, padrino mio

Yannis Tsal είπε...

Queridisima ahijada,

Προς αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και αποκαθήλωση των... σκελετών, μετά από ενδελεχή έρευνα, επιβεβαίωσα ότι η μαντάμ Αρβελέρ πράγματι δεν είχε ανάμιξη με παραβίαση πανεπιστημιακού ασύλου το '68, αλλά το '86 (αναριθμησμός;). Παραθέτω σχετικό απόσπασμα από τον ΙΟ της Ελευθεροτυπίας της 17/11/1991:

"Και έξω πάμε καλά... Η εισβολή των γαλλικών ΜΑΤ στην κατειλημμένη από τους φοιτητές Σορβόνη, το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου 1986, πραγματοποιήθηκε μετά από έγγραφη εξουσιοδότηση στης (συμπατριώτισσας μας) πρυτάνεως Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ. Οπως θα θυμάστε, στο σχετικό κυνηγητά που ακολούθησε στα γύρω στενά μετά την εκκένωση του κτιρίου. μοτοσικλετιστές της αστυνομίας έδειραν μέχρι θανάτου τον 20χρονο φοιτητή Μαλίκ Ουσεκίν."
http://www.iospress.gr/ios1991/ios19911117.htm

Όσο αφορά τις τεχνοκρατικές εμμονές μου, προφανώς φταίνε τα μαθήματα εξ αποστάσεως από το Λομονόσωφ, ενώ για το ΥΓ δεν σκοπεύω ακόμα να νυμφευθώ, αν και η προοπτική μαυριδερής νύφης με άφρο μαλλί είναι αρκετά δελεαστική!

Freedom είπε...

Mio padrino caro

Με στενοχωρείς, αλλά η αλήθεια πρέπει πάντα να λέγεται. Απλά αν ανοίξει κουβέντα εδώ για το άσυλο, αστα να πάνε...
Βρε νονέ, εγώ δεν είπα αν μοιάζει η νύφη στον Χέντριξ -που αν μοιάζει στον Χέντριξ και την παντρευτείς, σίδερο στη μέση σου!- είπα αν η γκρίνια της ακούγεται σαν την κιθάρα του Χέντριξ, να την παντρευτείς...και αφού μας αποκάλυψες τις προτιμήσεις σου, όταν πάρεις την απόφαση με το καλό, θα στην έχουμε έτοιμη διότι και στα προξενιά είμεθα κορυφή. Δες και την Eugenia που ερωτεύτηκε τι χαϊρι και προκοπή έκανε... Γι'αυτό σου λέω, ένα όνομα, μια εγγύηση!

Ωραίο το Λομονόσωφ, εμείς γιατί έχουμε τόσο χάλια πανεπιστήμια;

Φιλιά, νονέ!