Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Do you like, ματμαζέλ, the Greece?


Παίρνοντας αφορμή από τα γεγονότα, νομίζω ότι πρέπει να ειπωθούν εκτός από τα δικά μας κακώς κείμενα κι ένα-δύο πραγματάκια και για τους άλλους. Τους δημοκρατικαράδες της Ευρώπης που, ασχέτως αποικιοκρατίας και αιματοκυλίσματος της Ευρώπης, των Βαλκανίων, του κόσμου, έρχονται και κάνουν όψιμα τους τιμητές.
Όλους αυτούς που νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι ο επί γης παράδεισος, το λίκνο της δημοκρατίας, η ευρωπαϊκή Εδέμ. Όλους αυτούς που νομίζουν ότι εμείς εδώ τη βγάζουμε αραχτοί στην παραλία, λιαζόμαστε τρώγοντας καρπούζι και σουβλάκια κι όταν μας τη σβουρίξει, ρίχνουμε κι ενα syrtaki dance.
Αυτούς που νομίζουν ότι οι Αθηναίοι κυκλοφορούν στη στοά του Αττάλου, μασουλώντας φακές και σκόρδα, φιλοσοφούν και ανακαλύπτουν τη σύνδεσή τους με την αρχαιότητα. Που νομίζουν ότι αν εισπνεύσεις τα χημικά των αστυνομικών (που θα φας κατευθείαν στο πρόσωπο μαζί με το τενεκεδάκι) θα πας σε ένα νοσοκομείο, θα τους πεις "ακούστε, θέλω να κάνω ένα check up" και οι γιατροί θα τσακιστούν να σε εξυπηρετήσουν. "Αλίμονο, περιπεράστε, στη διάθεσή σας".
Δεν ξέρουν και δεν φαντάζονται ότι για να σε δεχτεί ο γιατρός του δημόσιου νοσοκομείου για οποιαδήποτε νόσο και μαλακία πρέπει να κλείσεις ραντεβού εντελώς προληπτικά. Έτσι, 5-6 χρόνια πριν, όταν ακόμη υποψιάζεσαι ότι μπορεί κάποια στιγμή να έχεις διαβήτη- στένωση- ειτζ- πανώλη- ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Δεν ξέρουν και δεν φαντάζονται ότι όταν τα μεικτά σου εισοδήματα είναι 1500 ευρώ τα 580 πάνε σε φορολογία.
Φαντάζονται ότι είμαστε όλοι πανευτυχείς και αγαπησιάρηδες με τους ξένους, αντιμετωπίζουμε την οικονομική κρίση με αλληλοβοηθητικές μεθόδους τύπου 50ς και λύνουμε όλα τα προβλήματα κάτω από τον λαμπερο ήλιο μας.
Και ξαφνικά ανακαλύπτουν ότι εδώ το νερό κοστίζει ακριβότερα από ότι κοστίζει εκεί το γάλα. Εδώ ξαφνικά όλα είναι πανάκριβα, όχι όπως στην πατρίδα τους. Ξαφνικά ανακαλύπτουν ότι ο άκρατος καπιταλισμός έχει οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους εδώ... συγγνώμη, φίλοι μας ευρωπαίοι, που δεν ζούμε ψαρεύοντας με τράτες και δημιουργώντας την ειδυλλιακή Ελλάδα που σας σέρβιραν σε μια τουριστική μπροσούρα...
Συγγνώμη που προσπαθούμε -ανεπιτυχώς- να ανεβάσουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας για να μην είμαστε το γραφικό παραθαλάσσιο χωριουδάκι της Ευρώπης που πάτε για μπάνιο και ηλιοθεραπεία. Συγγνώμη που διεκδικούμε το μερίδιό μας στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα κι ας κάνουμε μαθήματα σε αίθουσες χωρίς τζάμια (έχουν φροντίσει κάτι ακαταλόγιστοι γι'αυτό) και όχι σε πολυτελή campus όπως τα δικά σας.
Συγγνώμη που σας χαλάμε τη μανέστρα του "live your myth in Greece" δείχνοντας την οργή μας που μας φέρονται όλοι οι "από πάνω" σαν σε τετράποδα. Κάντε μας όμως τη χάρη να κοιτάξετε τα χάλια σας, πριν κατακρίνετε τα δικά μας. Κάντε μας τη χάρη να κοιτάξετε τα απολυταρχικά καθίκια που έχετε εκλέξει να σας κυβερνούν, όπως κι εμάς. Άκουσα έναν δημοσιογράφο που έλεγε ότι οι Έλληνες πολιτικοί αρπάζονται από την εξουσία αντί να υπηρετούν το λαό. Καλά που βγάλατε τον κύριο Μπρούνι βρε, που άλλο πονοκέφαλο δεν έχει παρά πως θα βελτιώσει τη ζωή του μέσου Γάλλου... Την τύχη σας νά 'χαμε, βρε μπαγάσικα!
Δεν υποστηρίζω με κανένα τρόπο τα έκτροπα που δημιουργούν οι ανεγκέφαλοι. Αλλά όχι να μας κάνει κριτική και η γειτόνισσα για τα μούτρα μας μες στο σπίτι μας! Αυτό παραπάει! Και σε άπταιστα γαλλικά (sic)

ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ ΜΑΝΤΑΜ!

Κύριε συνήγορε, από πότε η εκ προθέσεως ανθρωποκτονία με δόλο άμεσο α' βαθμού γίνεται "αποτέλεσμα παρεξήγησης"; Και από πότε βγάζουμε συμπεράσματα ενώ η βαλλιστική εξέταση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί; Θα αλλάξουμε και τη δικονομία τώρα; Πάντως, εκπληκτικό το "ένστικτο αυτοσυντήρησης" του κατηγορουμένου... τον έκανε να γυρίσει πίσω ενώ είχε διαφύγει τον κίνδυνο από την "απειλή" των άοπλων 15χρονων παιδιών για να συλλάβει με σαμψωνικό θάρρος 30 άτομα. Όσο για το απολογητικό υπόμνημα, όλοι οι Έλληνες μείναμε ενεοί... Κέντημα -απολύτως ασύγγνωστου- ψεύδους! Μα, να ξέρει ακόμη και τους βαθμούς του παιδιού στη σχολή Μωραϊτη και τη σχέση του με τους συμμαθητές του; Τι λαγωνικό είναι αυτός... Τελικά εκπυρσοκρότησε το όπλο όταν το έβαζε στη θήκη, όταν το έβγαζε από τη θήκη ή μήπως όταν έδειχνε στα πιτσιρίκια την... γενναιότητά του;

Δεν υπάρχουν σχόλια: