Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Make my night


Αγάπες μου! Τις τελευταίες μέρες πήξαμε στις προσφορές. Και πριν μιλήσω για τα τερπνά και τα ωφέλιμα, θα απευθυνθώ στους εξ ανάγκης οικονόμους και στους εκ πεποιθήσεως τζαμπατζήδες (ελπίζω η δεύτερη κατηγορία να μη με διαβάζει, αλλά τι τα θέλετε, πολλά έχουν δει τα μάτια μου, μα αυτό μου φέρνει τρόμο).
Αγαπητοί οικονόμοι, μπαταχτσήδες, καβουροτσεπάκηδες! Υπάρχει το απόλυτο site δι υμάς: λέγεται http://www.forfree.gr/ με σήμα -τι άλλο;- το καβούρι! Ο απόλυτος οδηγός για τις δωρεάν εκδηλώσεις της πόλης. Βόλτες, παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις, διαλέξεις, χορός, βιβλιοπαρουσιάσεις, παραστάσεις δρόμου, εκδηλώσεις for free ή και for less, δηλαδή με λιγότερα λεφτά. Τωρα λοιπόν που φτιάχνει ο καιρός, θα ξέρετε ότι κάθε Κυριακή μπορείτε να επισκέπτεστε τους περισσότερους αρχαιολογικούς χώρους δωρεάν, αλλά και πολύ περισσότερα, όπως free συναυλίες στο Γκάζι, στο Bacaro στη Σοφοκλέους, στο Nosotros στα Εξάρχεια...Καλή διασκέδαση!
Φίλοι που αγαπάτε το ντελίβερυ! Το ξέρατε ότι μια πίτσα μόνη της μπορεί να κοστίζει 21.90 ευρώ, αλλά αν πάρετε και παγωτάκι Haagen Dazs κοστίζουν και τα δύο 19.90; Ε, τώρα το ξέρετε. Διότι καλή η φλιτάτη Δώρα, αλλά η σχέση της με την κουζίνα είναι σχέση μίσους. Παραγγέλνουμε λοιπόν πιτσοειδή για να ρημαδοφάμε πριν πάμε για ξύδια και ακούμε την ευγενεστάτη κυριούλα να μας ρωτάει αν θέλουμε παγωτό. Τι παγωτό, μανδάμ, έχει παγώσει το μέσα μας; "Μα αν πάρετε και παγωτό, θα πληρώσετε 19.90, ενώ αν πάρετε μόνο την πίτσα, 21.90". Κοιταχτήκαμε συναμετάξυ μας έκπληκτοι. Αλλά ο λογαριασμός δεν έλεγε ψέματα και το παγωτό δεν ήταν ληγμένο! Αν λοιπόν θέλετε να φάτε το πιτσόνιο με τους φίλους σας (Champions League, χώρισε η κολλητή σας, μάζωξη κάθε είδους) και θέλετε να υπάρχει κάτι να γλυκάνει το δόντι σας, πάρτε Pizza Hut και θα με θυμηθείτε...
Last but not least! Πρόταση για σκληρούς ροκάδες με ευαίσθητο ουρανίσκο. Hard Rock στη Φιλελλήνων: ωραία ροφήματα για το πρωί και το απόγευμα, πεντανόστιμες αμερικανιές για το μεσημέρι και το βράδυ, εξαιρετικά αλκοολούχα και μη κοκτέιλς για πριν και μετά το φαγητό. Αν πάρετε Pepsi, ζητήστε τη χωρίς πάγο και θυμηθείτε ότι γίνεται refill (ξαναγέμισμα). Προτείνουμε ανεπιφύλακτα: Quesadillas με κοτόπουλο, nachos (χωρίς φασόλια), potato skins, fajitas και με κοτόπουλο και με μοσχάρι, twisted mac, chicken and cheese, σχεδόν όλα τα steaks και τα burgers γιατί έχουν καταπληκτικό μπιφτέκι που τα κάνει όντως legendary. Αν σας αρέσει η BBQ sauce, θα σας αρέσουν και τα hickory, εμείς τα βρήκαμε πολύ γλυκά για τη γεύση μας. Α, και οι σαλάτες ωραίες, Haystack και Caesar's (βάλτε τηγανιτό κοτόπουλο και θα με θυμηθείτε) εξαιρετικά! Πολύ κοτόπουλο, ρε παιδί μου...Μερίδες χορταστικές, καλή αναλογία κόστους-ποιότητας (υπολογίστε γύρω στα 10-13 ευρώ το κάθε πιάτο συν κανένα 7.50άρι το αναψυκτικό).
Να μην ξεχάσω τη συλλογή ρούχων και αξεσουάρ, αυθεντικών Hard Rock, που μπορείτε να αγοράσετε (μέχρι και Rocabilly Barbie είδαμε!) και φυσικά σε όλους τους τοίχους μπορείτε να δείτε ρέπλικες μουσικών οργάνων και ρούχων αγαπημένων καλλιτεχνών (εγώ πχ καθόμουν το μισό βράδυ κάτω από τη βιτρίνα με το μπουφάν του λατρεμένου μου Bruce Dickinson των Iron Maiden και το αντιλήφθηκα λίγο πριν φύγουμε!) και ακούστε τώρα τι άλλο παίζει: Αν πας βράδυ, με την απόδειξη του φαγητού, μπορείς να κατέβεις και να ακούσεις και live. Μικρά συγκροτήματα με εμμονές σε μεγάλες ροκ μπάντες, καλές φωνές, αλλά αν η σχέση σας με το ροκ δεν είναι καλή, αφήστε το, γιατί και η μουσική είναι εκκωφαντική και οι παριστάμενοι είναι τρελαμενάκια κι αν δεν είστε εξίσου τρελαμενάκια ή που θα σας πάρουν παραμάζωμα ή που θα σκυλοβαρεθείτε. Και πολύς καπνός!
Σας εύχομαι να έχετε ένα όμορφο σαββατοκύριακο και θα σας κάνω μερικές ακόμη ξεναγήσεις πριν φύγω πάλι για τας Βαυαρίας.
Φιλιά και να προσέχετε!

6 σχόλια:

mermyblue είπε...

Φρήδομ μου
νομίζω ότι τώρα που πηγαινοερχεσαι Αθήνα-Βαυαρία τρανς γιουρόπα εξπρές
ξύπνησε έντονα μέσα σου ο Τουρίστας και αυτό καθόλου δεν με χαλάει, καθότι η ανάρτησις ήτο γεμάτη χρήσιμα στοιχεία για την δύσκολη διαβίωσή μας στην Αθήνα μετά το κ*δάχτυλο που μας έκανε η Άνγκελα Μέρκελ μεταμφιεσμένη σε Αφροδίτη στο εξώφυλλο του Φόκους (ξέρεις εσύ).
Οπότε δεν έχουμε παρά να σε ευχαριστήσουμε και να ευχηθούμε συχνές καταδρομές (πλέον) στην Ελλάδα μας.
Φιλιά πολλά
καλη εβδομάδα
και χαμόγελα πολλά πολλά πολλά!

Ροβέρτος - Αλέξανδρος είπε...

Αγαπητή Μermyblue

Δεν απαντώ εξ ονόματος της Freedom, απλά έχω να παρατηρήσω ότι εκτός από τους ρυπαρούς και άθλια σκ.τόμυαλους Γερμανούς που υψώνουν τον μέσο ζητώντας εκφραστή στην Αφροδίτη και διεκδικώντας ότι δεν πήραν το '40 κι ότι δεν μπορούν να πάρουν από Μακεδονία μέχρι Μάνη, υπάρχουν και οι έντιμοι Γερμανοί που λένε "ήρθε η ώρα να πληρώσουμε για τα εγκλήματά μας", υψώνοντας τον δείκτη και κατονομάζοντας τον ένοχο. Οι Βαυαροί, τουλάχιστον, γιατί για αυτούς μπορώ να μιλήσω με σιγουριά, είναι άνθρωποι φιλήσυχοι, εξαιρετικά νοήμονες, λάτρεις της τέχνης και των επιστημών -σε αυτό το σημείο η Freedom βρήκε την Εδέμ της- και ιδιαίτερα νομιμόφρονες, δεν παραβιάζουν νόμους, κανόνες, όρια και τους αρέσει πολύ η πειθαρχία και η τάξη που διέπει τη ζωή τους -εδώ η Freedom εντάχθηκε απόλυτα- είναι υπέροχοι για παρέα και πάνω από όλα αλληλέγγυοι και ειλικρινείς.
Μην ανησυχείς, πάντως, σε 1-2 χρόνια θα ξαναγυρίσουμε για μόνιμα στην Ελλάδα γιατί με έναν μαζοχιστικό τρόπο δεν αντέχουμε χωρίς μπάχαλο.

Καλή εβδομάδα

Freedom είπε...

Λατρείαααα

Καλημερούδια! Κυριακή σήμερα, λιακάδα, μέρα βολτούλας και εφημερίδας και χουζουριού...
Οι Γερμανοί -που κατά τα άλλα είναι φίλοι μας- βιάστηκαν πολύ να κουνήσουν τα δάχτυλά τους και να προβάλλουν τις αξιώσεις τους. Τώρα με το ΔΝΤ, μάλλον θα έρθουμε στην ευχάριστη θέση να ανταποδώσουμε την αγαθή προαίρεση και την ευγενή χειρονομία, όπως μόνο οι Έλληνες ξέρουμε. Βεβαίως, θα βάλουμε τον κεχαγιά εντελώς μέσα στο σπίτι μας, αλλά whatever μωρέ, λες και δεν τους είχαμε ζαλικωμένους ως τώρα...
Από καταδρομές θα πάμε καλά, διότι το κατέχουμε το σπορ. Να εύχεσαι μόνο να μη με βαρέσει κατακέφαλα η παραμονή στα εξωτερικά και αρχίσω να σκάω μύτη με καλτσούλα αθλητική, πεδιλάκι και τυρολέζ καπέλο...

Μεγάλη αγκαλιά
Ελπίζω να βγεις σήμερα!
Πολλά πολλά φιλιά...

mermyblue είπε...

@Φρήδομ
εκστατικά επαναλαμβάνω
"άσπρη αθλητική κάλτσα σε πέδιλο"

...Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
(αλλά δεν θέλω να τη δω)

(τυρολέζ καπέλο οκ, το αντέχω!)

@ Ροβέρτο-Αλέξανδρε
καλώς ή κακώς δεν μας σήκωσε εντελώς άδικα τον Μέσο η Αφροδίτη. Δώσαμε κι εμείς δικαιώματα, δώσαμε. Το θέμα είναι να πάψουμε να δίνουμε...Μπορούμε; Για να δούμε... Ο καιρός θα δείξει.
Επιπλέον, είμαι σχεδόν σίγουρη ότι τα περισσότερα αγάλματα αρχαίων ημών προγόνων θα μας σήκωναν τον Μέσο αν μπορούσαν βλέποντας την μετεξέλιξη τους στα πρόσωπά μας (απρόσωπα ομιλώ, σαν νεοέλληνες γενικώς). Θα μας ανάβαν και δυό ανάποδες αν μπορούσαν. Αλλά δεν μπορούν. Γι΄αυτό δουλεύει το φώτοσοπ των Γερμανών ;)

Freedom είπε...

Αγαπημένη ιστογοργόνα μας

Την έχω δει την εικαστική παρέμβαση, η φτωχιά, κι από αλλοδαπιούς κι από Έλληνα καθηγητή πανεπιστημίου, όχι από τους γερμανοτραφείς της Νομικής, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά του Παιδαγωγικού... Καλτσούλα σε όλες τις αποχρώσεις με μαύρο σανδαλάκι. Αποθέωση!
Κατά τα άλλα, τον προτιμούσα μακράν από τους δικούς μας με τα μπλέιζερ...

Σμουτς!

Ροβέρτος - Αλέξανδρος είπε...

Αγαπητή memrmyblue

δεν διαφωνώ καθόλου. Δώσαμε, δίνουμε και φοβάμαι ότι θα συνεχίσουμε να δίνουμε στο διηνεκές, ή τουλάχιστον για όσο συνεχίζουμε να φέρουμε στον γενετικό μας κώδικα τα απομεινάρια της τουρκοκρατίας. Προσωπικά, πιστεύω ότι αυτά τα απομεινάρια μας κάνουν να ξεχωρίζουμε τόσο από τους τω όντι λαμπρούς προγόνους μας, έχοντας αυτή τη "ραγιάδικη" αντιμετώπιση των αστείων και σοβαρών θεμάτων μας, ως έθνος και ως άτομα. Όσο για τους Γερμανούς, καλό θα ήταν να θυμούνται το παρελθόν τους. Δεν ξέρω και τι πρόσωπο να χρησιμοποιήσω αφού έχω διπλή καταγωγή, αλλά είμαι ξεκάθαρα Έλληνας. Σίγουρα όμως, οι Βαυαροί αγαπούν την Ελλάδα και είναι πολλές οικογένειες που ξέμειναν από τη Βαυαροκρατία στην Αθήνα κυρίως. Αλλά και εδώ στη Βαυαρία, όλοι λένε για την Ελλάδα τα καλύτερα, τη θεωρούν γη της Επαγγελίας -χωρίς βλέψεις για την Κέρκυρα- και νιώθουν ότι ιστορικά συνδεόμαστε με δεσμούς φιλίας και πολιτισμικής αδελφότητας.

Αυτά έχω να καταθέσω
Εύχομαι να έχετε μια όμορφη μέρα αύριο.
Freedom ή θάνατος!