Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Το Νόμπελ μου κι έφυγα...

Ακολουθούν αμερικανόφωνα -ανευ υποτίτλων- βιντεάκια από δύο αγαπημένες εκπομπές του καταστήματος. Το Daily Show του Jon Stewart και το Colbert Nation του Stephen Colbert. Οι οποίοι σατιρίζουν τόσο την ίδια την απονομή Nobel Ειρήνης στον Barack Obama (σκεφτείτε ότι προτάθηκε 11 μόλις μέρες μετά την εκλογή του!) όσο και τις αντιδράσεις. Δεν ξέρω αν θα τους βρείτε πικρόχολους -ο Colbert είναι λίγο, όπως συνήθως άλλωστε- αλλά έχουν πλάκα.
Στο ερώτημα "γιατί αξίζει το Νόμπελ" ο ινδούλης απαντά "γιατί έδωσε ελπίδα στον κόσμο" και το ίδιο ισχυρίζεται και το παρακάτω άρθρο:
Ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama τιμήθηκε με το φετινό βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, ''για τις εξαιρετικές του προσπάθειες να ενδυναμώσει τη διεθνή διπλωματία και τη συνεργασία μεταξύ των λαών,'' όπως δήλωσε η Επιτροπή Νόμπελ.
Σε ανακοίνωσή της Επιτροπής αναφέρει πως «πολύ σπάνια έχει ένας άνθρωπος καταφέρει, στο βαθμό που το έκανε ο Ομπάμα, να συγκεντρώσει τα βλέμματα του κόσμου και να δώσει στους πολίτες ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον,» συμπληρώνοντας πως «η διπλωματία του βασίζεται στην ιδέα ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες, θα πρέπει να 'καθοδηγούν' τον κόσμο στη βάση αξιών και συμπεριφορών που μοιράζεται και η πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού.»
Ως βέρα Απανωτουρλιώτισσα λατρεύω τα ρηξικέλευθα. Αλλά στην περίπτωση του Obama, όσο κι αν τον συμπαθώ, όσο κι αν καταχάρηκα που επιτέλους βγήκε πρόεδρας και πήρε και Νόμπελ ένα μαύρο παιδί από τη μαύρη ήπειρο, είμαι λίγο σκεπτική...
Εσείς, φίλοι και θαμώνες, τι πιστεύετε;

Υ.Γ. Με μεγάλη μου λύπη θα σας αποχωριστώ για μερικές μέρες, (καμιά δεκαπενταριά περίπου) γιατί φεύγω για Γερμανία. Θα επανέλθω όμως αρχές Νοέμβρη και ελπίζω να σας βρω άπαντες παρόντες, αλληλοσχολιάζοντες και αλληλοσχολιαζόμενους και σε τροχιά Χριστουγέννων. Χαρά και ευτυχία σε όλους, θα μου λείψετε υπερβολικά και θα επανέλθω σκασμένη για κουβέντα. Σας αγαπώ πολύ και σας στέλνω πολλά πολλά φιλιά! Να προσέχετε... :-)


The Daily Show With Jon StewartMon - Thurs 11p / 10c
Super Prize Me
www.thedailyshow.com
Daily Show
Full Episodes
Political HumorRon Paul Interview




The Colbert ReportMon - Thurs 11:30pm / 10:30c
War of Peace - Shashi Tharoor
www.colbertnation.com
Colbert Report Full EpisodesPolitical HumorMichael Moore

11 σχόλια:

mermyblue είπε...

Φρήδομ μου
τα αυτά πιστεύω κ εγώ. Συμπαθέστατος δείχνει, ικανός δείχνει, αλλά δείχνει κ Αμερικάνος. Και ξέρουμε όλοι τι σημαίνει αυτό... Δύσκολα ξεφεύγεις από συστήματα που έχουν χτιστεί πολύ καιρό πριν και κυρίως, συμφέροντα. Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε κάτι άλλο. Αλλά δεν είμαι πολύ σίγουρη, παρ' όλες τις μάλλον καλές προθέσεις.
Όσο για το Νόμπελ, σαφέστατη υπερβολή είναι. Ακόμη δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε.

τα φιλιά μου
να περάσεις τέλεια, ζηλεύω οικτρά, απελπιστικά και λυσσασμένα
κοίτα να κάνεις κ για μας ό,τι κάνεις
(κάτι σαν τον Ομπάμα δλδ)
καλό ταξίδι!!!!!!!!!!

Dr. Άρης είπε...

11 μέρες; Πολλές. Μόλις βγήκε έπρεπε να του δώσουνε ένα Νόμπελ, ένα Γκράμι, ένα Όσκαρ, μη σου πω κι ένα Μπάφτα. Ρε δε ντρεπόμαστε λέω γω... Άκου έδωσε ελπίδα στον κόσμο! Εγώ μέχρι πριν φύγω από τις ΗΠΑ, πριν λίγους μήνες, δεν είδα τίποτα τέτοιο. Αμπελοφιλοσοφίες και βλακείες...
Μην ξεχάσεις να μου φέρεις σοκολάτες και κέικ και μπισκότα. Τα υπόλοιπα θα στα πω στην αίθουσα αναχωρήσεων.
Σ'αγαπάμε ωρέ κορίτσι!

Δώρα είπε...

Φίλη του Μιχαλάκη του Κίσκη

Σιχαίνομαι που το λέω, αλλά θα συμφωνήσω με τον ελαφροκυνηγό και τη γοργόνα. Ακόμα ένας πρόεδρος που βγήκε από τα συμφέροντα, δουλεύει για τα συμφέροντα και θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα. Το Νόμπελ ήταν μάλλον για να καλοπιαστούν όλοι μαζί. Κατά τα λοιπά, να ρωτήσουμε την Εριέττα που ξέρει από μαύρους. Δεν είμαι (πολύ) ρατσίστρια αλλά έλεος πια, βγήκε μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν κατέβηκε και ο Μεσσίας!

Καλό ταξίδι και από εδώ

Dr. Thomas είπε...

Μεγαλειοτάτη

Εις κόμπος εισς τον λαιμόν με πνίγει. Πού φεύγετε; Πού πάτε; Πού μας αφήνετε; Ντορή μου μη φεύγεις, θα φαρμακωθώώώώ! Τσακώστε φεύγοντας τα αυτόγραφα παρά του Κίσκεως και μια ζάχερτόρτε ίνα την τσακίσωμεν άμα τη επιστροφή σας. Ευελπιστώμεν όπως επιστρέψητε, αν και φοβώμεθα ότι θα παραμείνετε εις την παγωμένην Αλλεμανίαν, θερμαινομένη εις τας αγκάλας ευειδούς νεαρού γερμανόπουλου. Περί του Ομπάμα δεν έχω να είπω ειμή μόνον ότι ναι μεν όντως έδωσε ελπίδα στον κόσμο αλλά τούτο δεν εξαρκεί ώστε να του απονείμουν Νόμπελ Ειρήνης. Πάντως, αφ'ης στιγμής του απενεμήθη και όσο να τον τραβολογήσωμεν δεν θα μας το δώκει πίσω, θεωρώ το θέμα λήξαν και καλώς καμωμένον.

Θα φροντίσω να μην έχω εφημερία, την εφημερία μου μέσα, ώστε να σας κουνήσω το μαντίλι προτού εμβείτε εις το αερόπλανον.

Elpida είπε...

Κοριτσάκι μου

Θα συμφωνήσω με τον Stewart. Δηλαδή ο Αραφάτ περισσότερο το άξιζε; Και σιγά τι άλλαξε εκεί κάτω στην Παλαιστίνη... αχ... Καλά κάνανε και του το δώσανε κι αυτά τα ρεπουμπλικάνικα να τα αφήσει ο ελαφροκυνηγός.
Να κοιτάξετε να περάσετε καλά στη Γερμανία και εύχομαι να πείσεις τον Κίσκυ να έρθει για συναυλία. Να πάτε στο Βερολίνο, στο Τείχος, να μας πεις εντυπώσεις.

Πολλά πολλά φιλάκια, την Κυριακή θα είμαστε όλοι εκεί! Σας αγαπάμε! :) :) :) :) :)

Elpida είπε...

Α, και η Δώρα όπως πάντα λέει κακίες και ρατσιστικά. Συμμαζέψου, α να χαθείς, όχι μέσα στο ξένο μαγαζί, τρελή!

Freedom είπε...

Αγαπημένη Mermy

Να πάρει Νόμπελ ένας επιστήμονας για κάτι που ανακάλυψε, το καταλαβαίνω. Να πάρει η Μητέρα Τερέζα για όσα ΕΚΑΝΕ, το καταλαβαίνω. Να το πάρει ο πρόεδρος των ΗΠΑ για όσα ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ότι ΘΑ ΚΑΝΕΙ, δεν μπορώ να το καταλάβω!
Για τη Γερμανία με ζηλεύεις; Δηλαδή αν πήγαινα στα νησιά Φίτζι; Μούχλα, βροχή, συννεφιά, γκριζάδα... ξανασκέψου το! (άλλο που εγώ τρελαίνομαι, κουζουλός άνθρωπος...)
Όταν γυρίσω, θέλω να σε βρω πιο δυνατή, πιο χαμογελαστή και πιο supergirl από τώρα, ναι;

Πολλά φιλιά και χαμόγελα, σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου, καλή μου... :-)

(Υ.Γ. Να φέρω Γερμανόπουλο ή ζαχερτόρτε;)

Freedom είπε...

Ελαφροκυνηγέ μου

Θα σε φέρω καλούδια, αλλά φέρε με βαλίτσα να τα χωρέσω, η δική μου θα τιγκάρει μόνο με τα παλτά, διότι δε θα πάω και σαν τη γύφτισσα!
Ο Ομπάμα έδωσε ελπίδα, το πρόβλημα είναι ότι την παίρνει σιγά σιγά πίσω, εξ ου και θα ήταν καλύτερα να περιμένανε λίγο πριν την απονομή...

Κι εμείς σ'αγαπάμε, ωρέ αγόρι
(κοίτα μη σε τυλίξει η ελαφριά μέχρι να γυρίσω!)

Freedom είπε...

Δωράκι μου

περί του μη-Μεσσία, συμφωνώ και επαυξάνω. Οι μαύροι πάντως, έχουν ξαμοληθεί επικίνδυνα, ένας με κυνηγάει στο MySpace, φτιάχνει συνέχεια καινούριο προφίλ γιατί του μπλοκάρω το παλιό. Την παραγγελιά να μου τη δώσεις στο Ελ. Πού χάθηκες; Ελαφροκυνηγάς κι εσύ; Να σε δούμε, απολωλός!

φιλιά πολλά και να μου ευχηθείς εκ του σύνεγγυς! :-Ρ

Freedom είπε...

Φλίτατέ μου κτηνίατρε

Προτίθεμαι ίνα τσακώσω άπαντα τα γλυκάκια. Δεν προτίθεμαι όπως επιστρέψω, τουναντίον, προτίθεμαι όπως παραμείνω εις την παγωμένην Αλλεμανίαν και προσκαλέσω άπαντας υμάς τους κχτηνακίους ίνα αποτελέσητε την Αυλή των Θαυμάτων. Σας παρα(προ)καλώ φλίτατε να προσδιορίσετε την ταυτότητα του ευειδούς Γερμανού, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων.
Εάν δεν μας κουνήσετε το μανδίλιον, δεν θα πραγματοποιήσωμεν τσεκ-ιν, την εφημερίαν σας μέσα. Και η μοιρολατρική σας στάση απέναντι στο Νομπέλ, μας εκπλήσσει δυσάρεστα.

Χειρασπασμόν δεν έχει αυτήν την φοράν; Καλάάά....

Freedom είπε...

Ελπιδάκι μου

Θα κάνω ό,τι μπορώ, αλλά δεν είναι και κολλητός μου, φίλος του πατέρα του φίλου μας είναι, οπότε μάλλον ο Χάινριχ πρέπει να τον πείσει. Πάντως να μαζευτείτε, θα σας πάρω τηλ. να του μιλήσετε.
Στο Τείχος να πάω; Φοβάμαι ότι θα με πιάσει ψυχοπλάκωμα με τόσους ανθρώπους που φάγανε λάχανο οι συνοριοφύλακες... Δεν ξέρω...
Πάντως ανάρτηση μην περιμένετε, δεν μπορώ να διαφημίζω "πήγα εδώ, πήγα εκεί, πήγα παραπέρα", όσο λατρεύω να τα διαβάζω, δεν μπορώ να τα κάνω εγώ.
Γερμανό ή γλυκό; Αυτόγραφο από τον Μιχάλη στανταράκι θα σου φέρω.
Την Κυριακή να είστε, θα γίνω ντίρλα, αλλιώς δε με βλέπω να μπαίνω στο αεροπλάνο!

Σας αγαπώ :-* :-* :-* :-* :-*