Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Ο Πρασινόκηπος


Όπως διακρίνετε και από την εικόνα, το θέμα της ανάρτησης θα είναι η εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ, οπότε αν βαριέστε ή ανήκετε σε άλλο πολιτικό χώρο ή τέλος πάντως δεν αντέχετε άλλη εκλογοκουβέντα, θα επανέλθουμε μια από τις ημέρες με κάτι πιο ενδιαφέρον. Τα πασόκεμον και ιδίως όσοι δε μάθατε στοιχεία, μαζωχτείτε να σας τα πω. Τι να σας πω, δηλαδή, μια εικόνα χίλιες λέξεις...



Δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά... Έτρεξα σαν πεζοναύτης με 9 κιλά στην πλάτη για να προλάβω ένα λεωφορείο να με πάρει από την εξωτική γενέτειρα κι αυτό έμεινε καταμεσής της εθνικής οδού! Δε μου αρέσει αυτή η στατικότητα αλλά τουλάχιστον υπάρχει σταθερό σήμα και ευνοείται η πλοήγηση...
Κι επειδή δε θα γινόταν να περάσουμε τις εκλογές στο ντούκου, in order του πληροφορείν, λέμε να παραθέσουμε στοιχεία. Και ξεκινάμε: εντυπωσιακή νίκη των πράσινων παιδιών. Όχι ότι δεν ήταν αναμενόμενο -ιδίως η ομιλία του Παπανδρέου στο Πεδίον Άρεως είχε άρωμα άλλης εποχής. Απλά ούτε και οι ίδιοι οι επιτελείς δεν περίμεναν τόση διαφορά. Και για να μιλήσουμε με αριθμούς: 43,92% και 160 βουλευτικές έδρες το ΠΑΣΟΚ (με συσπείρωση στο 95%), 33,48% και 91 έδρες η ΝΔ (με υψηλή συσπείρωση, γύρω στο 85%), 7,54% και 21 έδρες το ΚΚΕ, 5,63% και 15 έδρες το ΛΑΟΣ, 4,60% και 13 έδρες ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλεξούλη. Οι οικολόγοι πράσινοι με 2.53% δεν μπήκαν στη Βουλή και ήταν πολύ κρίμα. Εντυπωσιακό όμως ήταν και το ποσοστό όλων εκείνων που ψήφισαν τα καλτ παιδιά των φετινών εκλογών... Το περιστέρι του Παπαθεμελή (Δημοκρατική Αναγέννηση- κάποτε ήμουνα πουλί και μ'αγαπούσανε πολύ) τσίμπησε ένα 0,45%, ένα 0,36% το πήρε παραμάζωμα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η "αίμα-τιμή-χρυσή αυγή" έλαβεν 0,29% (ωραίο λογότυπο!), ισοψηφώντας με τους οικολόγους του Βεργή (αυτό λοιπόν που έχουν διασπαστεί ακόμα και οι οικολόγοι, μου κάνει λίγο κουλό)και 0,27% η Ένωση Κεντρώων (κτήνη! βόδια! που λέει και ο αρχηγός μας). Φυσικά δε θα μπορούσαν να μην έχουν τους οπαδούς τους μελλοντικές πολιτικές δυνάμεις αλλαγής, όπως η Κοινωνία (φαν-κλαμπ Καποδίστρια και επίσης ωραίο λογότυπο) που πήρε ένα 0,16% διόλου ευκαταφρόνητο και οι ΚΟΤΕΣ (Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την πολιτιστική Συγκρότηση, ή κάτι τέτοιο. Που αν χρειάζεται μισή μέρα για να το πεις ολόκληρο σκέψου πόσο το σκέφτεσαι για να το ψηφίσεις!) που τσίμπησαν ένα 0,02 %, ισοψηφώντας με το Χαρίζω οικόπεδα-Χαρίζω χρέη (πες με και ΠΑΕΚΕ). Με τα παρακλάδια του ΚΚΕ δεν ασχολούμαι γιατί είναι πολλά, μπερδεύομαι και μου χαλάνε το μαλλί...
Αντιλαμβάνεστε ότι όταν περιμένεις μια διαφορά 3-5 μονάδες και σου έρχονται 10, παθαίνεις ένα σχετικό λαλά... Ούτε στον ύπνο τους δεν το είχαν δει επιτελείς και δημοσκόποι... Περιμένανε -οι πιο αισιόδοξοι- κάπου 154 έδρες ( οι απαισιόδοξοι δεν ήταν καν σίγουροι για αυτοδυναμία) και τους ήρθε ένα καταστρόγγυλο 160. Πολιτική ηγεμονία; Ίσως. Προπύργια της δεξιάς οι νομοί Πέλλας, Καστοριάς, Σερρών, Μεσσηνίας, Αργολίδας και Λακωνίας. Πάντως, στις 8 μονοεδρικές, σάρωσε ο ήλιος ο πράσινος: Γρεβενά (46,96% έναντι 36,61%), Ευρυτανία (51,24% έναντι 37,53%), Ζάκυνθο (47,56% έναντι 29,74%), Θεσπρωτία (48,67% έναντι 36,67%), Κεφαλονιά (41,79% έναντι 33,13%), Λευκάδα (41,65% έναντι 37,01%), Σάμο (38,49% έναντι 29,73%) και Φωκίδα (40,24% έναντι 39,71%). Τρελά αποτελέσματα. Διαβάσαμε στο ΒΗΜΑ:
«Σφαγή» για γνωστά ονόματα στελεχών της ΝΔ έβγαλαν οι χθεσινές κάλπες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που είχαν γίνει γνωστές ως τα μεσάνυχτα, εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν πρώην υπουργοί, όπως ο κ. Γ.Αλογοσκούφης στην Α΄ Αθηνών και ο θείος του παραιτηθέντος προέδρου της ΝΔ κ. Αχ. Καραμανλής στις Σέρρες. Σίγουρα δεν επανεκλέγονται, αφού έγινε ανατροπή στις μονοεδρικές περιφέρειες όπου εκλέγονταν, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Α.Μπέζας στη Θεσπρωτία, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ι.Μπούγας στη Φωκίδα, ο πρώην υπουργός κ. Χρ. Φώλιας στα Γρεβενά.
Στην Α΄ Αθηνών στο 20% των εκλογικών τμημάτων από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ προηγούνταν οι πρώην υπουργοί κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και οι κκ. Δ. Αβραμόπουλος, Πρ. Παυλόπουλος και ακολουθούν οι κυρίες Φωτεινή Πιπιλή και Ελίζα Βόζεμπεργκ, ενώ πιο κάτω βρίσκονται η κυρία Ελενα Κουντουρά και ο κ. Γ. Αλογοσκούφης.
Στην Α΄ Αθηνών η ΝΔ μένει με πέντε έδρες. Στο ΠαΣοΚ προηγείται ο κ. Κ. Σκανδαλίδης και ακολουθούν η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, οι κκ. Χρ.Παπουτσής, Αθ.Αλευράς, Αθ. Τσούρας, Σπ. Κουβέλης, Π. Οικονόμου και η κυρία Πέμη Ζούνη. Στη Β΄ Αθηνών από το ΠαΣοΚ προηγούνται ο κ. Α.Λοβέρδος, η κυρία Λούκα Κατσέλη, οι κκ. Μιχ.Χρυσοχοΐδης και Απ.Κακλαμάνης.
Από τη ΝΔ προηγούνται οι κκ. Α. Σπηλιωτόπουλος, Ευ.Μεϊμαράκης, Κ. Χατζηδάκης και Γερ.Αποστολάτος. Στην Α΄ Θεσσαλονίκης από το ΠαΣοΚ προηγούνται οι κκ. Ευ. Βενιζέλος, Χ. Καστανίδης, οι κυρίες Χρύσα Αράπογλου και Εύα Καϊλή. Ακολουθούν οι κκ. Ι. Μαγκριώτης, Σπ.Βούγιας, Ν.Γιαννόπουλος, Θ. Ρομπόπουλος και η κυρία Μαίρη Ακριβοπούλου. Από τη ΝΔ προηγούνται οι κκ. Ι.Ιωαννίδης και ακολουθούν οι κκ. Κ. Γκιουλέκας, Στ. Καλαφάτης, η κυρία Ελενα Ράπτη, οι κκ. Απ. Τζιτζικώστας και Γ. Ορφανός.
Πολλές οι ηχηρές απουσίες, με πρώτη και καλύτερη του πρώην αρχηγού Κ.Καραμανλή, ο οποίος θα ξεκουραστεί επιτέλους (θυμάστε το "κουρασμένος" που είχε πει) και θα παίξει ανενόχλητος play-station. Δήλωσε ότι ήταν πεπεισμένος ότι ηττήθηκε η πολιτική του πρόταση. Η ποια; Μπουά χα χα, το άλλο με τον Τοτό να στο πω τώρα ή μετά το μπραντς; Καλά, βέβαια όλοι οι δελφίνοι πήραν από ένα Όσκαρ ερμηνείας, γιατί πολύ λυπηθήκανε που φεύγει... Η Ντόρα του είπε "Δε θα σε αμφισβητήσω" (εκεί πήγε το δάκρυ κορόμηλο), ο Αβραμόπουλος (να θυμίσω τι έλεγε επί παλαιοτέρου, όταν ήταν εκτός "στάνης";) κι ο Σαμαράς (ο αποστάτης νο2 της σύγχρονης ιστορίας) του είπαν "μη φεύγεις, σκέψου την ενότητα του κόμματος" (δεν το είπαν και αυτολεξεί, δεν ήμανε μπροστά, αλλά ήταν η αδιαμφισβήτητη κωμική νότα της βραδιάς, μπα σε καλό μας απόψε!). Μου θύμισε πάντως την ταινία που η Καραγιάννη τραγουδάει το "Αααααχ αααποοονεεε... ο σκύλος μας κι η γάτα μας με μάτια δακρυσμένα" και τα ρέστα παγωτό. Το άρθρο έχει έναν λυρισμό, μια αισθαντικότητα και μια μελαγχολική ποιητικότητα, read and weep, καλά μου παιδιά. Ιδίως στο σημείο που αναφέρεται στις αντιδράσεις, η zewa έκανε τη διαφορά και πάλι... πάρτε δείγμα:
"Ο κ. Καραμανλής μόλις έφυγε από τη Ρηγίλλης άκουγε τους συγκεντρωμένους νεοδημοκράτες να του φωνάζουν: «Κώστα, μη φύγεις. Μη μας παρατάς. Μην τους κάνεις το χατίρι. Είμαστε μαζί σου». Ο ίδιος δεν αντιδρούσε. Ούτε ένα μειδίαμα. Ούτε μια κίνηση του κεφαλιού ή του χεριού του." Ο άνθρωπος ζωγράφισε... Ψυχούλα ο Αρτέμης!
Λιάπης, Τσιτουρίδης και Δούκας (όχι ο δικός μας, ο Προκόπης, ο άλλος, ο Πέτρος) έκαναν τους (δικαιωμένους) Αλέκους, ο δε Αλογοσκούφης δήλωσε ότι θα επιστρέψει στα πανεπιστημιακά του καθήκοντα ( τι του φταίνε τα έρμα τα παιδιά; Γλυτώσανε οι γονείς και θα την πληρώσουν αυτά;) Ο Σουφλιάς παραιτήθηκε κι εμείς πήγαμε για ύπνο.
Σήμερα που ξυπνήσαμε, ο Γιώργος ορκιζόταν (καλή σταδιαδρομία, λυκόπουλο!) και ο Ψωμιάδης δήλωνε την πρόθεσή του να διαδεχτεί τον Καραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ. Ζω για τη στιγμή που θα δω διάγγελμα πρωθυπουργού με στολή Ζορό. Πανίκα (παιδόπον τεμέτερον) θυμήσου, είμαστε μαζί σου!
Σας φιλώ απαξάπαντες. Φτάσαμε!
Και μια τόση δα προσθήκη, τώρα που επιτέλους ηρεμήσαμε: όλα τα διεθνή πρακτορεία, είχαν μόνο διθυράμβους για τον Γιώργο, ο οποίος από την πρώτη κιόλας μέρα ανήγγειλε την εισαγωγή νέου εκλογικού νόμου... Ωραία η σκηνή της ορκωμοσίας... Παπούλιας, Γιώργος και Ιερώνυμος... όλες οι συμπάθειες μαζί, τι ωραία! Αλλά αν τα κάνει πλακάκια με τον ΣΕΒ και τα καθίκια τους CEO δεν τον ξαναψηφίζω, το δηλώνω! Να σημειώσω επίσης ότι από τους υποψήφιους που είχανε πρήξει τον κόσμο με τα sms έμαθα ότι μόνο η Κατερίνα Μπατζελή έστειλε ευχαριστήριο μήνυμα. Θεά η Κατ!

2 σχόλια:

Prokopis Doukas είπε...

Αγαπητή, οι "οικολόγοι" του Βεργή δεν είναι οικολόγοι - είναι φυσιολάτρες με την έννοια των θαυμαστών του Γκουσγκούνη. Δεν θυμάσει την περίφημη αφίσα με τον Βεργή στη σχετική πόζα; :-)

Freedom είπε...

Καλησπέρα Προκόπη

Καλά και οι Μ-Λ ΚΚΕδες δεν είναι βεριτάμπλ μαρξιστές λενινιστές, αλλά δεν το κάνουμε θέμα...Λοιπόν, αν έβαζε υποψηφιότητα ο Γκουσγκούνης, θα μάζευε λαό, όχι αστεία... 100% συσπείρωση... δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, οικολόγοι, καποδιστριακοί, όλους θα τους έπαιρνε παραμάζωμα!
Α, την αφίσα την έχει φυλάξει ο φλίτατος Θωμάς, believe it or not, γιατί είναι συλλέκτης και μυρίζεται τα μαστερπίσια από χιλιόμετρο! Αφού πριν τις εκλογές λέγαμε να την κάνουμε τι-σερτ να κυκλοφορούμε και να πηγαίνουμε σε προεκλογικές συγκεντρώσεις έτσι... Να σου κάνουμε μια ανατύπωση; Σε 20 χρόνια, θα την πουλάς στα Σόθμπις μια περιουσία... Θινκ αμπάουτ ιτ!