Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Όχι άλλο κάρβουνο!



Δεν έχω να πω κάτι, ειλικρινά. Πονάει η καρδιά μου. Και ναι, θα γίνω κακή, αλλά γραμμένες τις έχω τις βιλάρες στο Διόνυσο και στον Άγιο Στέφανο και στην Παλλήνη που καήκανε. Μη σώσουνε να τις ξαναχτίσουνε! Δε γίνεται, ρε αδέρφι, μέσα στην κάργα δασική έκταση εσύ να έχεις άδεια οικοδόμησης! Άντε και.....! Και ναι, ρε hijo da puta, να την κλάψεις τη ρημάδα τη βίλα! Γιατί ούτε με καθαρό τρόπο έβγαλες άδεια, ούτε με καθαρά λεφτά έχτισες. Γιατί εσύ πρώτος βίασες το περιβάλλον όταν έχτισες μέσα στο δάσος και μετά βίασε εσένα ο εμπρηστής. Μόνο που βίασε και το δάσος. Και το οικοσύστημα. Και ολόκληρη τη γη σιγά σιγά. Απλώς εκτός από σένα, ρε κτήνος, υπάρχουν και οι άλλοι, οι νόμιμοι, αυτοί που πέρασαν τα 40 κύματα της γραφειοκρατίας μέχρι να τους επιτραπεί να χτίσουν και που πραγματικά έχτισαν ένα σπίτι με τους κόπους μιας ζωής. Και που όπως γίνεται πάντα, πληρώνουν τελικά τα του γάμου.



Κι ο Καταλληλότερος... το χαλβά του και το playstation του. Μπράβο ρε! Έτσι, άστα όλα χύμα, να οργανώνουν οι επιτελείς και να οργώνουν οι εμπρηστές. Γιατί δε μπορείτε να κωλοκάτσετε με τα υπόλοιπα ζώα που σε περιτριγυρίζουν, ούτε να οργανώσετε ομάδες πρόληψης, ούτε να ενισχύσετε την Πυροσβεστική ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, ούτε να κινητοποιήσετε ιδιωτικούς φορείς (πχ εταιρείες που διαθέτουν υλικό πυρόσβεσης και οι οποίες ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΑΝ να το παρέχουν), ούτε να ζητήσεις κανένα αεροπλάνο από το εξωτερικό! Και καλά, δε θες να το ζητήσεις από τους Ευρωπαίους που σε έχουν γραμμένο εκεί που δεν βλέπει ήλιος, να το δεχτώ, γιατί είσαι και παλικάρι σεμνό, ταπεινό και ντροπαλό. Ζήτα το τουλάχιστον από το κουμπαράκι σου, που όσο νά'ναι, του έχεις και το θάρρος. Σιγά τον κόπο! Μερικές χαμηλές πτήσεις ακόμα, αλλά αυτή τη φορά ας εκπαιδευτεί και κανένας πιλότος Canadair!



Οι φωτιές καταστρέφουν την Αττική, την Εύβοια, τη Σκύρο και την περιοχή του Κιθαιρώνα. Κι ενώ από παντού ακούγονται εκκλήσεις, κι ενώ χρειάζεται κινητοποίηση και οργάνωση της βοήθειας που μας στέλνουν από το εξωτερικό, η κυβέρνηση του καταλληλότερου (να διαλύσει την Ελλάδα) έκανε ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΑ (όπως τη διαβάσαμε στη zougla.gr):


Ο κόσμος καίγεται στην κυριολεξία και οι γραφειοκράτες -κατά κυριολεξία- χτενίζονται. Η υπόθεση που αποκαλύπτει η «zougla.gr» συνέβη το απόγευμα της Κυριακής 23 Αυγούστου, την ώρα που η Αττική είχε γίνει παρανάλωμα του πυρός.
Μετά από συνεννόηση των αρμοδίων αρχών, η Κύπρος απέστειλε ειδικό ελικόπτερο πυρόσβεσης, μισθωμένο από τη Ρωσία, προκειμένου να συνδράμει στην κατάσβεση των πυρκαγιών.
Κατά τις 10:45 το πρωί το ελικόπτερο απογειώθηκε από την Κύπρο, με κατεύθυνση τη Ρόδο, όπου και θα ανεφοδιαζόταν. Στη Ρόδο προσγειώθηκε στις 13:00 μετά το μεσημέρι. Οι αρχές του αεροδρομίου, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων του πληρώματος, ανακάλυψαν πώς ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου -με ρωσικό διαβατήριο- χρωστούσε στο ελληνικό Δημόσιο το υπέρογκο ποσό των 600 ευρώ και τον συνέλαβαν.
Αυτό θα πει ζήλος γραφειοκράτη και μάλιστα όταν η πρωτεύουσα της χώρας βρίσκεται υπό πύρινη πολιορκία.
Βεβαίως, το ελικόπτερο δεν μπορούσε να συνεχίσει την αποστολή του χωρίς συγκυβερνήτη. Πληροφορούμενος τα καθέκαστα ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου. Λουκάς Λουκά και αντιλαμβανόμενος το εύρος της ανοησίας των ημετέρων δημοσίων υπαλλήλων, έσπευσε να ενημερώσει τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών Χρήστο Μαρκογιαννάκη.
Ο ημέτερος υπουργός κατόπιν τούτου έδωσε εντολή στους γραφειοκράτες του Δημοσίου στη Ρόδο, να αφεθεί ελεύθερος ο συγκυβερνήτης ώστε να συνεχίσει την αποστολή του. Όπερ και εγένετο.[...]

Σχόλιο:
 
 
(Η τελευταία εικόνα ανήκει εδώ)
(Οι υπόλοιπες ανήκουν στα ΝΕΑonline)

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απλά αθλιότητες... πλήρες ανοργανοσιά... καμιά εμπειρία από τις φωτιές του 97 ... και στον ίδιο χαβά συνεχίζουμε... θα περάσει και αυτό και θα ξανασχολούμαστε με το starsystem... Αστα... δύσκολη μέρα και η σημερινή για πολλούς...

Freedom είπε...

Μόνο οι φωτιές του 97; Και πρόπερσι τα ίδια είχαμε και δεν μάθανε τίποτα! Της Μπανανίας το εγκώμιο λέμε!
Φιλιά, Οδοιπόρε μου...

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΓΥΡΙΣΑ ΑΠΟ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΒΟΛΤΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΑΣ.ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

ΕΠΕΙΔΗ ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑΚΙΑ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ.ΣΤΕΛΝΩ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΠΡΙΒΕ.ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΠ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

Freedom είπε...

Καλώς το παπί μας!
Πέρασα από το ιστοσπιτάκι σου και είδα τις ομορφιές που επισκέφθηκες. Σε ευχαριστώ τόσο τόσο πολύ που σκέφτηκες να μου δώσεις βραβειάκι! Θα τα λέμε ταχτικότερα από Σεπτέμβρη οπότε και τα κεφάλια μέσα,
Καλό σου χειμώνα, φίλε μου!
Φιλιά!

Roadartist είπε...

..Για τις φωτιές ότι κ αν πω θα είναι λίγο..

Η τελευταία φωτο με εκφράζει..απόλυτα...

Freedom είπε...

Χίλια συγγνώμη για το εκπρόθεσμο της απάντησης, αλλά ήταν οι μέρες περίεργες και ημείς σε διακοπές...
Καλλιτεχνική μου ψυχή, φαντάζομαι ότι φρίκαρες πιο άσχημα από όλους μας...καλωσόρισες στο μαγαζί, ελπίζω να σε βλέπουμε συχνά...
Η τελευταία εικόνα είναι όντως όλα τα λεφτά...
Ελπίζω να είχες ένα όμορφο καλοκαίρι!
Φιλιά