Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Η τριαντάρα κι ο δεκαεννιάρης (που δήλωνε εικοσάρης)


Ναι, αγαπημένοι μου, καινούρια επεισόδια! Το 2009 έφυγε για την Eugenia μας με μπόλικο κλάμα και πολλή πίκρα. Το 2010 τη βρήκε να απαισιοδοξεί, ακούγοντας κλαψοτράγουδα σε ψυχική αποσύνθεση. Όλον αυτό τον καιρό, ο μικρός δεν είχε σταματήσει να τη βομβαρδίζει με μηνύματα αγάπης, τηλέφωνα που έκλειναν στα μούτρα του (εγώ τα έκλεινα, γιατί η αγαπημένη Eugenia ήταν επιρρεπής σε ξανακυλίσματα), με άφθονο λουλουδικό και δώρα κάθε λογής. Και διαβεβαιώσεις περί της αθωότητάς του και της αγάπης του. Έχοντας χάσει τη σιγουριά "σε μένα θα γυρίσεις", με τη μούρη στο χώμα, ιδίως από τη στιγμή που η -λατίνα- μητέρα του τον στόλισε καταλλήλως όταν της είπε τι είχε συμβεί.
Του επισήμανε ότι δεν τον μεγάλωσε έτσι, ότι τη ντρόπιασε (ω,ναι, υπάρχουν και τέτοιες μανάδες που αποδοκιμάζουν την τακτική του γιου "κομάντο:χτυπάμε-και-φεύγουμε", αλλά μάλλον πρέπει να πάει κανείς ως την Ουρουγουάη για να τις βρει) και διέκοψε κάθε επικοινωνία μαζί του για μια βδομάδα. Η γραμμή πέρασε και στην υπόλοιπη οικογένεια κι έτσι, μητέρα, πατέρας και δύο μεγαλύτερές του (αλλά μικρότερες της Ευγενίας) αδελφές έκοψαν κάθε επαφή μαζί του. Ο μικρός φρίκαρε. Η Ευγενία αυτομόλησε και πήγε να τον βρει. Ο μικρός έπεσε με κλάματα στην αγκαλιά της. Και προέβη σε ομολογίες πρωτάκουστες. Καταρχήν της είπε την ηλικία του. Γεννηθείς το '91 (της ήρθε κόλπος της γεννηθείσας το '79), της είπε ψέματα όταν στην αρχή της είπε ότι είναι 28 και κατόπιν όταν της είπε ότι είναι 20. Ακολούθως της ομολόγησε ότι την είχε παρακολουθήσει και στο σπίτι και στη δουλειά της, ότι είχε ρωτήσει για εκείνη, ότι την είχε δει με τον τριαντακάτη τον άχρηστο και άλλα πολλά που είχε ανακαλύψει αλλά δεν της είχε πει. Της είπε ότι είχε δίκιο που τον στόλιζε όταν την άφηνε μόνη, όμως σχετικά με το θέμα της απιστίας για το οποίο τον κατηγορούσε, δεν υπήρχε καμιά γυναίκα στη ζωή του, ούτε περαστική, ούτε μόνιμη, παρά μόνο η ίδια. Καμμένη πλειστάκις από κερατοδουλειές, κροκοδείλια δάκρυα και feau διαβεβαιώσεις αγάπης η Ευγενιώ, διέκρινε μια αλήθεια στα μάτια του. "Δε σε πιστεύω" του είπε "αλλά αν θες να ξαναγυρίσω, πρέπει να μου αποδείξεις ότι είσαι ειλικρινής".
"Θα κάνω τα πάντα" της είπε το πιπίνιο "γιατί δεν θέλω καμιά άλλη. Μόνο εσύ και η μάνα μου με αγαπάτε αληθινά. Τώρα που η μάνα μου δε μου μιλάει, εσύ είσαι δίπλα μου. Δεν το έκανα με καμιά, ούτε σε παράτησα ποτέ. Απλά έπιασα δουλειά για να μπορώ να σου προσφέρω ακριβά δώρα αλλά μετά είχα εξετάσεις και την παράτησα. Είμαι άχρηστος. Αλλά σ'αγαπάω αληθινά και μου αξίζει που δε μου μιλάνε οι δικοί μου γιατί έγινα μ...κας απέναντί σου και σε έκανα να νιώσεις ότι σε εγκαταλείπω και να θες να αυτοκτονήσεις".
"Όπου ακούς πολλά κεράσια" τη συμβούλεψα, όταν μου είπε τα καθέκαστα "κράτα και μικρό καλάθι". Πήρε τηλέφωνο στην εταιρεία που της είχε πει ότι δούλεψε, δήθεν ως αδελφή του, να ρωτήσει μην τυχόν είχε δημιουργήσει κανένα πρόβλημα όσο ήταν εκεί. Το αφεντικό επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του μικρού. Τα βρόντηξε λόγω εξετάσεων και δεν ξαναγύρισε, αλλά στο γενικό του ήταν μια χαρά υπάλληλος και μάλιστα του είχε μιλήσει και για το αίσθημά του με μια κοπέλα. Μια από τις επόμενες μέρες, ο μικρός της έφερε αποδείξεις, μισθοδοσίες κτλ μην αφήνοντας κανένα κενό για αμφιβολίες. Οι σχέσεις με την οικογένεια αποκαταστάθηκαν, η Ευγενία τον συγχώρεσε και από τότε ο μικρός είναι κερί αναμμένο. Συνέχεια τηλέφωνα, μηνύματα και -σχεδόν- πάντα στην ώρα του. Μόνο που τώρα, η τριαντάρα βλέπει τα πράγματα πολύ πιο ψύχραιμα. Όσο κι αν είναι όμορφος ο μικρός, όσο κι αν τον αγαπάει, δεν θα κρεμαστεί κι από πάνω του. Και να αργήσει, δεν τρέχει και τίποτα. Και τηλέφωνο να μην πάρει, επίσης. Σκηνικά πολλά και διάφορα έγιναν, αλλά η Ευγενιώ ψύχραιμη. Ο μικρός άλλωστε το δήλωσε ευθαρσώς "όταν μου είπες ότι πήγες να αυτοκτονήσεις, τρελάθηκα. Καθόμουν και σκεφτόμουν πώς θα ήταν αν ξυπνούσα μια μέρα και δεν απαντούσες στο τηλέφωνο, δεν ξανάβλεπα από το δρόμο τα παράθυρά σου φωτισμένα, δεν ξανάβλεπα ποτέ τα μάτια σου και δεν ξανάκουγα τη φωνή σου. Και πραγματικά, ένιωσα ότι τίποτε δεν είχε αξία πια".
Κι όσο πιο ψύχραιμη εκείνη, τόσο πιο απίκο ο μικρός. Ιδίως μετά το τελευταίο ταξίδι της Ευγενίας στη Μ.Βρετανία, όπου στο αεροπλάνο γνωρίστηκε με έναν Σιχ παρακαλώ, ο οποίος την είδε ξανθιά, γαλανομάτα και τροφαντή και ξετρελάθηκε. Και δως του συναντήσεις στη Μ.Βρετανία (ο μικρός στην πρίζα) και στην Ελλάδα ( ο μικρός τους παρακολούθησε και παραλίγο να σπάσει το μαγαζί) και συζητήσεις στο facebook για υποθετικά σενάρια γάμου. Εγώ με τα δύο τελευταία διαφωνώ: η ασφάλεια προσωπικών δεδομένων στο facebook είναι ακόμη υπό συζήτηση, όσο για τα σενάρια του Σιχ, ψιλοspooky είναι, όχι και γάμος με το "καλημέρα". Ο Νεαρός πάντως, έχει στρώσει χαρακτήρα όσο δεν πάει: πρόταση ο Σιχ; Αντιπρόταση ο μικρός. Ανθοδέσμη ο Σιχ; Κήπο ο μικρός. Στο "Βυζαντινό" ο Σιχ; Στο "St.George" ο μικρός. Ευγενής άμιλλα. Και η τεκνατζού -και μη ταράνδω, όπως απεδείχθη, βρωμόγλωσση Δώρα- σε πελάγη ευτυχίας... Ρε πως αλλάζουν τα πράγματα... Άντε και στα δικά σας!

10 σχόλια:

Δώρα είπε...

Sorry Eugenia
Sorry Hostess

Είμαι ένα φεμινιστικό καθίκι που δεν πιστεύει εδώ και κάτι αιώνες στην ευθύτητα και την εντιμότητα των ανδρών και που εύχομαι αυτή τη φορά να είμαι άκυρη, όσο κι αν αυτό βλάπτει την αξιοπιστία μου.

Best of luck, Ευγενάκι
Τζααααααζ

mermyblue είπε...

τεκνατζούδες του κόσμου ΕΝΩΘΕΙΤΕ!
βίον ανθόσπαρτον λοιπόν :)

Yannis Tsal είπε...

Όμορφα τα λεφτά αισθήματα, αλλά επειδή μια καλή προίκα ποτέ δεν απαξιώνεται, προτείνω η μις Τζέννυ αρχικά να παντρευτεί με γάμο αστραπή τον σιχ-αμερό πλην ζάμπλουτο μαχαραγιά, μετά να τον χωρίσει με εξίσου συνοπτικές διαδικασίες στο Ρήνο (της Νεβάδα επίσης, όχι τον γερμανικό) αποσπώντας μια παχυλή αποζημίωση και διατροφή - εγώ θα συμβιβαζόμουν με το μισό Harrod's - και μετά να πάρει τον καλό της φτωχό πλην τίμιο νεαρό. Ο οποίος εκτός της εκλεκτής της καρδιάς του θα χαροποιήσει τα μάλα και τη φουκαριάρα τη μάνα του.

Μια νέα υπερπαραγωγή από τον ανακαινισμένο Φίνο.

Dr. Thomas είπε...

Μεγαλειοτάτη τα σέβη μου

Αν και νομίζω ότι ο Σιχ-τιρης άξιζε λίγο περισσότερο μελάνι, ωστόσο έχω να πω τα καλύτερα και για την ανάρτηση ταύτη, την οποία θα δείχνουν στα παιδάκια τους και θα χαίρονται. Η φεμινίστω μπορεί να λέει τα αντιδραστικά της, εμένα πάλι ο μικρός μου φαίνεται ότι μάλλον ίσιωσε. Άντε, κυρά του Port-au-Rafti, κι εμείς νερό με το κόσκινο!
Σας λατρεύω, σεβαστή οικοδέσποινα, διότι οι μουσικές σας επιλογές είναι πάντοτε εύστοχες (και τελευταία εξαιρετικά ανεβαστικές). Το κρεσέντο χαράς που επικρατεί στο Άη-Ποντ σας (βοήθειά μας) δε θα εξηγήσετε που οφείλεται;

Your majesty tsalapeteine

Επειδή είμαι εξαιρετικά μαρτυριάρης, θα αποκαλύψω ότι ο νεαρός είναι υιός ιατρών, οι οποίοι του έχουν εξασφαλίσει στα 19 του δικό του διαμέρισμα 70 τετραγωνικών, αυτοκίνητο μικρομεσαίο 1800 κυβικών και ένα χαρτζιλίκι ικανό να βγάζει την εκλεκτή της καρδιάς του για δείπνο στο εστιατόριο του St.George. Αν μου πείτε ότι κι εσείς στα 19 σας είχατε τέτοιες παροχές, θα πάω να χειμερινοκολυμπήσω. Ο δε Σιχ είναι 30ετής, με κάτι φαρμακοβιομηχανίες, συμπαθέστατος, μετά τυρμπανίου και γενειάδος μεν, με αριστοκρατικούς τρόπους δε (και με ωραία και "ακίνητου" χαρακτήρα αδελφή!). Πετάω σύντομα για Μ.Βρετανία, να κλείσω και για σας εισιτήριο;

Την εφημερίαν μου μέσα!

Elpida είπε...

Αγαπημένη χώστες
΄
Εγώ τον πιστεύω, νομίζω ότι έστρωσε χαρακτήρα και αδίκως γίνεται όλο αυτό το πανηγύρι με τον Σιχ. Πάντως δεν τους περίμενα τόσο προχωρημένους τους Ινδούς, αλλά ίσως και να φταίει ότι μένει στην Αγγλία. Τι σου κάνει τελικά η τηλεόραση!

Ευγενούλα μου, όλα θα πάνε καλά, αγάπη μου, όλα γίνονται για καλό, να με ακούς εμένα!

Φιλιά

Dr. Άρης είπε...

Λατρείες

Εγώ, όπως πάντα αντίθετος σε κάθε mainstream και αντιδραστόμουτρο, ψηφίζω υπέρ του Σιχ. Πρώτον γιατί οι εξωτικές εσάνς είναι πάντα προτιμότερες και δεύτερον γιατί ψοφάω να δω τη Βγενιώ με σάρι δίπλα στον νεαρούλη με το τουρμπάνι!

Κατεεεεεχάααααακι!

Ροβέρτος - Αλέξανδρος είπε...

Δεσποσύνη Freedom

ελπίζω να μην αφήσετε απέξω την συνάντηση με τη συμπεθέρα! Οφείλω να πω κι εγώ ότι πιστεύω τον -έως πρότινος- άτακτο νεαρό και θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά, άλλωστε, η στροφή 180 μοιρών είναι ίσως και η πιο ειλικρινής καμιά φορά.

Χειροφίλημα

Freedom είπε...

Απαντώ εγώ, διότι η Γιουτζίνια την έκανε πάλι στα εξωτερικά

Αγαπημένη mermy μου

Καταρχάς, ένα πουλάκι μου σφύριξε την τιμητική σου αναφορά στο πρόσωπό μου και την ευγενεστάτη πρόσκληση στο πάρτυ σου, στην οποία και θα απαντήσω ως τάχιστα και για την οποία σε ευχαριστώ πολύ και εννοείται ότι θα παρευρεθώ.
Δεύτερον, λατρεύω την ανοιχτόμυαλη στάση σου απέναντι στην ταλαίπωρη και ιδιαιτέρως κακολογούμενη τάξη των τεκνατζούδων, και φυσικά συντάσσομαι, διότι "η ισχύς εν τη ενώσει!"
Οι ευχές θα διαβιβαστούν και μακάρι να πιάσουν τόπο, γιατί το πόσο μας ταλαιπώρησε ο αδίστακτος νεανίας, μη στο περιγράψω καλύτερα...

Φιλάκια!

Freedom είπε...

Νονέ μου νο1

Ο κυνοψυχολόγος-παθολόγος Θωμάς, ως εξόχως μαρτυριάρης, τα απεκάλυψε όλα. Πάντως το σενάριο για την υπερπαραγωγή του Φίνου μπορεί να αποδειχτεί χρήσιμο τώρα που πιάσαμε κονέ με τους μαχαραγιάδες...

Σμουτς!

Freedom είπε...

Κχτηνάκια μου

Δώρα:
Θα σε δω πόσο φεμινιστικά θα χειριστείς τη νέα σου σχέση. Εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα, αγάπη μου.

Θωμά:
Επί του παρόντος δε θα αποκαλύψω τίποτε, κουσκουσιάρη κτηνίατρε. Οι νεολογισμοί σου είναι σκέτη τρέλα...

Ελπίδα:
Όλα είναι κομμάτι της παγκόσμιας συνωμοσίας, αλλά τα Νεφιλίμ είναι στο πλευρό μας. Venceremos!

Άρη:
Η εξωτική εσάνς είναι εσάνς από σκορδοκρόμμυο και κάρυ. Δε θα ήθελα να τη μοιραστούμε αν τυχόν την αποκτήσεις...

ΡΑ:
Η συνάντηση με τη συμπεθέρα θα παίξει στα decks προσεχώς. Λατρεύουμε τα χειροφιλήματα.

Σας αγαπώ.

Rebesque:
Από υποδιευθυντής υποβιβάζεσαι σε λαντζέρη γιατί έχεις πολλές αδικαιολόγητες. Κι από Τρίτη μετά του κηδεμόνος σου.